Evde sülük tedavisi nasıl yapılır?
Evde sülük tedavisi nasıl yapılır?
Evde sülük tedavisi yapmak isteyenlerin bilmesi ve takip etmesi gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Sülük tedavisi çok eski bir alternatif tıp yöntemidir ve uygulaması oldukça kolaydır. Sülük tedavisinin uzman doktorlar tarafından yapılmasını tavsiye ediyoruz. Ancak sülük tedavisi evde de yapılabilir. İçeriğimizi inceleyerek evde sülük tedavisi nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.
Evde Sülük Tedavisi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Evde sülük tedavisinde en önemli nokta hijyen ve temizliktir. Sülük tedavisini evde yapmak için aşağıdaki malzemeleri yanınızda bulundurarak uygulamayı pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Bu malzemeler;
- Pamuk
- Hazır Su
- İzotonik
- Dişsiz pens
- Yara bandı
- Plastik şırınga ağzı kesilmiş
- Tedavinin ardından sülüklerin imhası için alkollü bir kap
Evde Sülük Tedavisi Yapım Aşamaları
Yukarıdaki tüm malzemeleri yanınızda bulundurunuz. Bu malzemeler ile aşağıdaki adımları takip ederek evde sülük tedavisi yapabilirsiniz. İçeriğin sonunda izleyeceğiniz video ile de evde sülük tedavisi yapımını pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
7 Aşamada Evde Sülük Tedavisi
- Adım: Hijyen
Sülük tedavisi yapacağınız bölgeyi öncelikle tuzlu su ile temizleyerek dezenfekte etmelisiniz. Tuzlu su ile temizlenen vücut ılık su ile temizlenerek vücuttaki tuz atılmalıdır.
- Adım: Sülüğü Hastalıklı Bölgeye Yerleştirme
Sülüğü hastalıklı bölgeye yerleştirmek için şırınganın dar ucu kesilir ve buradan sülük şırıngaya çekilir. Daha sonra uygulama yapacağınız bölgeye sülük şırıngadan salınır. Sülük o bölgeyi ısırdıktan sonra şırıngadan tamamen çıkarılır ve şırınga çöpe atılır. Ardından tahta kaşık ile sülük o bölgeye koyulur.
- Adım: Sülüklerin Sabitlenmesi
Sülükler hareket edebileceği için sadece gerekli gördüğünüz alanda tutmanız önemlidir. Bu yüzden sargı bezi kullanarak sülüğün hareketini kısıtlayabilirsiniz. Sargı bezini sülüğün etrafına dolayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
- Adım: Sülüğün hastalıklı bölgeye yapışması
Vücudunuza yerleştirdiğiniz sülüğü tedavi edeceğiniz bölgeye doğru yerleştiriniz. Sülüğün o bölgeye yapışacağını göreceksiniz. Eğer yapışmaz ise enjektör iğnesi ile o bölgeden minik bir kan akıtarak sülüğün yapışmasını sağlayabilirsiniz. Eğer yapışmaz ise başka sülük kullanınız.
- Yapışan sülüklerin kontrolü
Sülükler yapıştıktan sonra kanı emmeye başlayacaktır. Bu aşamada kanı yeterince emen sülükler şişecektir. Bu yüzden sülükleri sık sık kontrol etmelisiniz.
- Sülük tedavisinin tamamlanması
Sülükler yaklaşık 45 dakikada tedaviyi tamamlar. Ardından yapıştıkları bölgeyi kendileri bırakır. Isırılan bölgeden sülükleri kesinlikle siz ayırmayınız. Sülükler kendiliğinden ısırmayı bırakacaktır. Eğer ki tedavi bitmeden sülüğü çıkarmak isterseniz küçük bir ısı ile sülüğün ısırdığı bölgeyi bırakmasını sağlayabilirsiniz.
- Sülüğün ısırdığı bölgenin dezenfekte edilmesi
Sülüğün ısırdığı bölge iyileşene kadar her gün dezenfekte edilmelidir. Kullandığınız sülükleri bir daha kullanmamalı ve alkollü bir kapta imha etmelisiniz. Kullanılmış ve kullanılmamış sülükleri ayırarak karıştırmayınız.
Evde Sülük Tedavisinin Sonucunda Yaşanabilecekler
Evde sülük tedavisinin sonucunda ufak tefek ağrı, minik kanamalar ve nadiren de olsa enfeksiyon olabilir. Bu yüzden sülük tedavisinin evden ziyade tıbbi koşullarda uzmanlar tarafından yapılması önerilir. Yara olan bölgeyi temiz tutarak bu komplikasyonları engelleyebilirsiniz.
Siz de sülük tedavisi yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Peygamber efendimiz tarafından da uygulanan bu yöntemin dini açıdan bir zararı yoktur. Özellikle varis, hemoroid, kas ağrıları, romatizma, diş eti rahatsızlıkları için kullanımı yaygındır.