Hastanede hacamat hangi bölüm bakar?
Hastanede hacamat hangi bölüm bakar?
Hacamat son yıllarda oldukça popüler bir doğal tıp yöntemidir. Alternatif tıp yöntemlerinden biri olan hacamat sadece özel kliniklerde hekimler tarafından yapılıyordu. Tarihi çok eski zamanlara dayanan bu tedavi yönteminin faydalar araştırılmış ve sonucunda da kapsamı genişletilmiştir.
Son yıllarda hastaneler de dahil olmak üzere özel hastaneler ve klinikler hacamat yapmaya başlamıştır. Peki devlet hastanesinde hacamat yapılıyor mu? Hacamatı yasal olarak kimler yapabilir? Hastanede hacamat hangi bölüm bakar? İnceleyelim.
Hacamat yani kupa tedavisi nedir, dinen yaptırmak uygun mudur? Öğrenmek için içerikleri inceleyebilirsiniz.
Devlet hastanesinde hacamat yapılıyor mu?
Devlet hastanelerinde hacamat dönemi 2017 yılı itibari ile başladı. Hacamatın yanı sıra alternatif tıp yöntemlerinden biri olan akapunktur da devlet hastanelerinde yapılmaktadır. Bu yöntemlerin devlet hastanesinde yapılmasının bir çok avantajı vardır. Devlet hastanelerinde güvenilir ve alanında uzman doktorlar tarafından bu işlemin yapılması yaşanabilecek problemleri önlemek açısından oldukça önemlidir.
Hacamat, akapunktur, sülük tedavisi ve benzeri doğal tıp yöntemlerinin hastane bünyesinde Sağlık Bakanlığı’nca yapılması daha uygundur. Ayrıca bu geleneksel tıp yöntemlerini de SGK karşılıyor. Yani akapunktur ve Hacamat sigorta kapsamındadır. İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) bu tedavilerin uygulandığı hastanelerdir. Bu hastanelerde hacamat, sülük, akapunktur ve ozon tedavisi uygulamaları yapılıyor.
Hacamatı yasal olarak kimler yapabilir?
Hacamat uygulaması için Sağlık Bakanlığı’nın açmış olduğu sertifika programları bulunmaktadır. Bu programları başarı ile bitiren doktor ve diş hekimleri hacamatı yasal olarak yapabilir. Hacamat kursuna katılabilecek bölümler arasında eczacılık, tıp ve diş hekimliği fakülteleri bulunmaktadır. Bu eğitimler de sertifikalı uzman hekimler tarafından verilmelidir.
Doktorların hastalığınıza uygun olarak belirlediği tedavi yöntemine bağlı olarak 5-7 arasında hacamat seansları yapılır. Hacamat sonrası ufak tefek ağrılar normaldir. Ağrıyan bölgelere buz ile kompres yaptıktan sonra ılık su ile yıkamak morlukların çabuk iyileşmesini sağlar. İşte hacamat tedavisi ile kolay bir şekilde sağlığınıza kavuşmak bu kadar kolay. Vücudunuzdaki toksinleri hacamat ve kupa tedavisi ile atabilir ve daha dinç bir yaşam sürebilirsiniz.