Hacamat kesiği nasıl atılır?
Hacamat kesiği nasıl atılır?
Hacamat vücuda küçük kesikler atarak kirli kanı temizleme tedavisidir. Tamamen alternatif tıp yöntemidir ve sağlığa hiçbir zararı yoktur. Bu tedavi esnasında küçük kesikler tedavinin uygulanacağı bölgeye atılır. Genellikle sırt bölgesine hacamat kesikleri atılır. Hacamat kesiği atarken stetil büstüri kullanılır. Daha önce kimseye kullanılmamış ve hijyenik ortamlarda saklanmış bu bistüriler ile hacamat kesikleri atılır. Hacamat kesiği atıldıktan sonra kupa tedavisine başlanır.
Hacamat kupaları hacamat kesiklerinin atıldığı bölgelere yapıştırılır. Bölge vakumlandıktan sonra kirli kanın akması beklenir. Hekimin uygun gördüğü süre boyunca bu kupalar kirli kanı çeker. Bu süreçte kupalar birkaç kez vakumlanıp boşaltılır. Peki hacamat yaparken kaç çizik atılır? Hacamat kesiği yanlış yapılırsa ne olur inceleyelim.
Hacamatta çıkan kan ne anlama gelir? Hacamatta sarı su gelmesi nedir? gibi soruların yanıtları için de içeriklerimizi inceleyebilir ve hacamatla ilgili her şeyi öğrenebilirsiniz.
Hacamat yaparken kaç çizik atılır?
Hacamat yaparken atılacak olan kesik sayısına hekim karar verir. Genellikle hastanın tedavi sürecine bağlı olarak 10 ile 15 arası çizik atılıır. Çizikler kısa olur. Lakin hastalığın seyrine bağlı olarak daha derin ve uzun kesikler de atılabilir. Hastada ağrı ya da sızıların en aza inmesi için hacamatta çizikler kısa atılmalıdır. Kısa ve derin olmayan kesikler hastaya acı vermez. Bu küçük kesiklerden de kirli kan kolaylıkla temizlenebilir.
Hacamat kesiği yanlış yapılırsa ne olur?
Hacamat kesiği yanlış yapılırsa hastada ağrı ve çok fazla kan kaybına neden olur. Bu yüzden hacamat kesiği atılırken çok dikkatli olmak gerekir. Küçük ve derin olmayan kesikler doğru kesiklerdir. Bu denli küçük ve sığ kesiklerden çok fazla kan akmaz. Bu hastanın fazla kan kaybı yaşamasını engeller. Aynı şekilde kesiğin küçük olması da ağrı oluşmasını engeller.
Bu noktada hacamatın uzman doktorlar tarafından yapılması gerekir. Hacamat hekimleri eğitim almış kişiler olmalıdır. Evde kendiniz hacamat yapmayı denemeyiniz. Hacamat çok sağlıklı bir doğal tıp yöntemidir. Bu yöntemi evde yaparak tehlikeli uygulamalar yapmayınız. Hacamat ile ilgili detaylı bilgi almak için web sitemizi inceleyeniz.