Kulak iltihabında Kullanılan yağlar ile Tedavi Yöntemi
Kulak iltihabında Kullanılan yağlar ile Tedavi Yöntemi
Kulak iltihabı kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ağrılı ve sancılı bir hastalıktır. Bu hastalık kulak zarının arkasında oluşan sıvı birikiminden kaynaklanır. Biriken sıvı kulakta şişme, iltihaplı akıntı ve ağrıya sebep olur. Orta kulak iltihabı oldukça tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır. Özenle tedavi edilmeli ve kulak sağlığına kavuşturulmalıdır. Aksi taktirde kulak zarı delinebilir veya işitme kaybı yaşanabilir. Eğer kulak zarı delinir ise kulaktan iltihap akar.
Peki kulak iltihabı nasıl iyileştirilir? Doğal yollarla kulak iltihabını geçirmek mümkün mü? Alternatif tıp yöntemleri ile kulak iltihabı nasıl geçer? Kantaron yağı, zeytinyağı ve udi hindi yağı kulak iltihabı için etkili midir? Hep birlikte öğrenelim.
Kulağa hangi yağ damlatılır?
Kulak iltihabını doğal yollar ile tedavi etmek isteyenler için birkaç seçenek bulunmaktadır. Şifalı yağlar olarak bilinen kantaron yağı, zeytinyağı ve udi hindi yağı kulak iltihabını geçirmek için kullanılır. Çok eski zamanlardan beri kullanılan bu yöntemler çoğu hastalığın tedavisinde ilaçsız doğal tıp yöntemidir. Zeytinyağı kulaktaki enfeksiyonu kurutmak için birebirdir. Hastalığın ilerlediği süreçte her gün 3-4 damla zeytinyağını kulağınıza damlatarak iltihabın işitme kaybına neden olmasını engelleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kantaron yağı ve udi hindi yağını da bu amaçla kullanabilirsiniz.
Kantaron yağı kulağa konur mu?
Kantaron yağının kulağa hiçbir zararı yoktur. Gönül rahatlığı ile kulağa damlatabilirsiniz. Kantaron yağının kulak iltihabında kullanılmasının en önemli sebebi su itici özelliğinin bulunmasıdır. Kıvamı oldukça koyu olan kantaron yağı kulağa su kaçması gibi durumlarda suyun çıkarılması için kullanılır. Kantaron yağını kulağa damlatacağınız zaman kulağınız yukarı bakacak şekilde yan yatmalısınız. Bu sayede yağ kulak içine kolay bir şekilde yayılır ve iltihabın yumuşamasını sağlar. Yağ kulak içinde 2-3 dakika bekledikten sonra kulak pamuğu ile dikkatli bir şekilde kulağınızı temizleyebilirsiniz. Hatta acıyı azaltmak adına kulak pamuğunu da kantaron yağına batırıp yumuşatabilirsiniz.
İşte kantaron yağı ile kulak iltihabı tedavisi bu kadar kolaydır. Kantaron yağı nedir detaylı öğrenmek için içeriği inceleyebilirsiniz.
Udi hindi yağı kulağa damlatılır mı?
Udi hindi yağı şifalı bitkiler arasında bulunan udi hindi bitkisinden elde edilir. Bu bitkiyi çay, yağ ya da ot olarak tüketebilirsiniz. En yaygın kullanımı yağ şeklindedir. Udi hindi yağı bir çok hastalığa şifa olduğu gibi kulak iltihabı için de faydalıdır. O halde udi hindi yağı kulakta nasıl kullanılır? Udi hindi yağını kulağa damlatarak kulak iltihabını önlemeniz mümkündür. Yağı kulağa damlattıktan sonra birkaç dakika bekleyiniz ve kulak çubuğu ile kulak içini temizleyiniz. Bu süreçte yağ kulak içine yayılacak ve enfeksiyon ile mücadele etmeye başlayacak. İçinde bulunan antibiyotik etken madde sayesinde yağ kulak enfeksiyonunu giderecek.
İşte udi hindi yağı ile kulak iltihabı tedavisi bu kadar kolaydır. Udi hindi yağı nedir detaylı öğrenmek için içeriği inceleyebilirsiniz.
Evde orta kulak iltihabına ne iyi gelir?
Evde orta kulak iltihabına iyi gelecek en basit yöntemler şifalı yağ kullanımıdır. Kulak iltihabında Kullanılan yağlar kantaron yağı, udi hindi yağı ve zeytinyağı başta olmak üzere bu yağları enfeksiyon hastalıklarının doğal tedavisinde kullanabilirsiniz. Hemen web sitemizi inceleyin ve geleneksel tedavi yöntemleri ile hastalıkların tedavisi nasıl yapılır sizde öğrenin.
Uyarı: Bazı kimseler tedaviyi uyguladıklarını ama netice alamadıklarını söylediler. Sitede bahsedilen tüm sülük yahud hacamat uygulaması başlı başına tedavi sürecidir. Ehli kimse eliyle seanslar eşliğinde olması lazımıdır. Kimi zaman rahatsızlıkların tedavisi 6 aya kadar uzayabilir.
Zira hastalıklar, vücutta hemen belirgin olmadığı, yani bir vetire ile oluştuğu gibi tedavisi de hemen mümkün değildir! Zaman ile muhakkak iyileşir!